Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boerenprotest trekt door de regio

Geplaatst op: 14 oktober 2019

Bij het Zwolse provinciehuis, de omliggende buurten en aanvoerwegen was het maandag een gigantische drukte door boerenprotest. De boze boeren waren naar de provinciehoofdstad getrokken om te demonstreren tegen de provinciale stikstofregels.

Met honderden tractoren kwamen de agrariërs naar Zwolle om hun ongenoegen te uiten. In de namiddag liep Zwolle weer leeg wat ook de nodige gevolgen heeft voor het verkeer rondom de stad. Het protest bleef niet zonder effect. Gedeputeerde Staten heeft inmiddels besloten de stikstofregels voorlopig op te schorten.

 Op de terugweg kwamen veel agrarische demonstranten luid toeterend door Zwartsluis. Video Robert Jansema.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500