Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voor Van der Kolk is de druk van de ketel

Geplaatst op: 14 oktober 2019

Foto's Helmich Lubberts

Het voetbal mist hij al, de verplichtingen zeker niet. Anne van der Kolk neemt vanavond officieel afscheid van Sportclub Genemuiden tijdens het ondertussen traditionele Biestemerkeumpien op Sportpark de Wetering. “De druk is van de ketel en dat voelt goed”, zegt Van der Kolk, die als zoon van een Genemuider vader in 2007 van Bennekom naar Sportclub verkaste.

“Ja, die stap heeft me veel gebracht”, zegt de gewezen aanvaller. “In eerste instantie stapte ik vooral over naar Genemuiden vanwege de reisafstand: ik ging studeren in Zwolle. Al snel ontmoette ik mijn huidige vrouw, ik ging in Genemuiden wonen we kregen kinderen, m’n voetbalmaten werden vrienden…eigenlijk heb ik een heel ander leven gekregen door die overstap naar Sportclub.”

In ruim tien jaar maakte Van der Kolk veel mee bij de voetbalvereniging. Van kampioenschappen tot grote teleurstellingen, van bekersensaties tot onthutsende nederlagen. “Mijn beste wedstrijd was denk ik thuis tegen ADO Den Haag, ook omdat we toen de eredivisionist uitschakelden, ik twee keer scoorde en de entourage prachtig was. Puur voetbaltechnisch gezien was de gewonnen bekerfinale tegen Staphorst nog beter. En in de Topklasse heb ik een paar goede wedstrijden gespeeld.”

Langzaam ging de verplichting hem tegen staan. Elke maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag ‘moest’ hij bij Sportclub Genemuiden zijn, al kreeg hij in de laatste periode toestemming op de maandag af en toe te laten varen. Toen zijn vrouw opnieuw zwanger bleek, hakte hij de streep door. “Daarvoor was ik nog wel in gesprek met Rene van der Weij, die me probeerde over te halen en me ook echt aan het twijfelen bracht. Ik had een heel goed gevoel bij hem en dacht dat hij wat bij Sportclub kon bewerkstelligen. Dat blijkt nu ook wel: ik ben er hartstikke blij mee dat het nu zo goed gaat met Genemuiden.”

Zelf speelt hij in de zaal met zijn beste vrienden Martijn Jansen en Rainier Resokario. Een terugkeer op het veld ziet hij niet zitten. “Als ik op een lager niveau ga spelen, ga ik me of ergeren aan mezelf of aan anderen. Daarvoor neem ik mezelf in bescherming. Het is mooi geweest zo”, klinkt het.

En dus bestaat de kans dat hij vanavond voor het laatste de ouderwetse kicksen onderbon voor een wedstrijd op kunstgras. Hij heeft veel spelers uitgenodigd waarmee hij de afgelopen jaren samen speelde. Tegenstanders zijn er niet bij in Genemuiden. “Ik had al zoveel moeite om een lijst met minder dan 25 namen samen te stellen…”, klinkt het.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500