Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Week voor de Mantelzorg in Zwartewaterland

Geplaatst op: 17 oktober 2019

Op 10 november is het de landelijke dag van de Mantelzorg. In Zwartewaterland worden mantelzorgers niet alleen op deze dag in het zonnetje gezet, maar een hele week! De week start op zaterdag 9 november met een markt vol beleving in de Prinsenhof in Hasselt. In de week na deze feestelijke aftrap voor alle inwoners, is er speciaal voor mantelzorgers een programma met diverse activiteiten in de verschillende kernen van Zwartewaterland.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en vaak voor een naaste zoals een familielid, vriend of kennis zorgen. Een mantelzorger is geen beroepskracht, maar zorgt vanuit een persoonlijke band voor iemand. Ook jongeren onder de 18 jaar kunnen mantelzorger zijn. In de week van de mantelzorg van 9 t/m 16 november 2019 bieden tal van organisaties een mooi programma voor mantelzorgers.

Markt vol beleving op 9 november in de Prinsenhof in Hasselt Op zaterdag 9 november is er een markt vol beleving in de Prinsenhof in Hasselt. Iedereen is welkom! Op de markt maakt u kennis met nieuwe producten, zoals de sprekende pop Tessa, dementiebrillen, mantelzorgwoningen en een circuit waar u scootmobielen en rollators kunt testen. Ook kunt u meedoen met workshops, zijn er optredens en een verwenhoek met massages en manicure. Tijdens de markt reikt wethouder Gerrit Knol het mantelzorgcompliment uit. Er is dus veel te doen, te zien en te beleven voor iedereen!

De hele week activiteiten voor mantelzorgers In de week na deze feestelijke aftrap voor alle inwoners is er speciaal voor mantelzorgers een programma met diverse activiteiten in de verschillende kernen van Zwartewaterland. De activiteiten variëren van spellen voor de jeugd, yoga lessen, massages, film kijken, lezing bijwonen, bingo tot tapas maken. Op donderdagavond is dé verrassingsavond in d’Overtoom in Genemuiden. Voor alle activiteiten geldt een bijdrage van 3,00 Euro per persoon.  Kijk wat er te doen is, maak uw keuze, meld u aan (waar noodzakelijk) en kom gezellig! Het hele programma is te zien op www.welzijnzwartewaterland.nl en op de facebookpagina van Samen Zwartewaterland.

Initiatief van Samen Zwartewaterland De week van de mantelzorg is een initiatief van Samen Zwartewaterland. Samen Zwartewaterland is een platform van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in Zwartewaterland die zich er samen met de gemeente voor inzetten dat inwoners meer welbevinden ervaren en minder zorg nodig hebben

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500