Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opnieuw een voedselactie van Dorcas

Geplaatst op: 22 oktober 2019

Van 3 tot en met 10 november wordt voor de vierentwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Vele vrijwilligers en consumenten in heel Nederland dragen hier een steentje aan bij. Op honderden locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten producten en geld in voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Ook in Zwartewaterland.

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben.

Het voedselpakket staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een breder programma van Dorcas. De organisatie helpt juist ook door in de omgeving mensen te zoeken die op ouderen en behoeftigen kunnen letten en hen praktisch kunnen ondersteunen. Zo ontstaat er een sociaal vangnet en is de ondersteuning van Dorcas op den duur niet meer nodig.

In Nederland zijn van 3 tot en met 10 november zo’n tienduizend vrijwilligers op de been om de producten in te zamelen. Meer dan zeshonderd supermarkten en vele scholen en kerken verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten kopen een extra product en geven deze af aan de vrijwilligers. Daarna wordt alles gesorteerd. Dit gebeurt ook door vrijwilligers. Nadat het pakket met de vrachtwagen op de plaats van bestemming is aangekomen, geeft Dorcas het aan de partnerorganisatie die het vervolgens via een lokale partner bij de juiste mensen brengt.

Ook in Zwartewaterland wordt er weer voedsel ingezameld.

In Hasselt in de Grote Kerk , collectes in diverse kerken en op vrijdag 8 november bij de Boni en Jumbo.

In Zwartsluis op dinsdag 5 en woensdag 6 november bij de Coöp.

In Genemuiden op vrijdag 8 november bij Albert Heyn en de Boni.

Vanaf half november worden de verzamelde goederen,  vanuit de hele regio, op de Schering 51 in Genemuiden verpakt in pakketten.

Zin om eens mee te helpen? Bel Jan Schaapman 06-22111422.

Op www.dorcasvoedselactie.nl vindt u alle actielocaties van dit jaar en kunt u antwoord vinden op de veel gestelde vragen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500