Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sushi uit de Sluus

Geplaatst op: 7 november 2019

Foto Jan van Kleef

Sushi en Spareribs Company Zwartsluis heeft haar eerste maand achter de rug. Sinds begin oktober kan de regio vrijwel dagelijks kennismaken met de Aziatische keuken van eigenaar Casey Li. Robert Jansema nam een kijkje in de keuken waar eerst ‘De Burgemeester’ gevestigd was.

De 46-jarige ondernemer runt zijn afhaal- en bezorgzaak vanuit de keuken in het oude gemeentehuis aan de Handelskade. “Het is allemaal wel snel gegaan. Ik werkte bij een groothandel in Aziatische horecaproducten maar wilde na drie jaar toch graag een eigen onderneming opzetten. Door het werk in de groothandel had ik de nodige connecties en via die weg raakte ik aan de praat met mevrouw Bosman. Ze is sinds kort eigenaresse van het oude gemeentehuis en heeft ook een sushizaak in Meppel. Zij bood mij deze keuken te huur aan en die kans greep ik met beide handen aan”, vertelt Casey.

Binnen maand opgezet

Het op poten zetten van de zaak ging in sneltreinvaart. “Twee maanden geleden kwam het plan en een maand geleden ging ik open”, legt Li uit. De nu in Arnhem woonachtige chef-kok heeft al de nodige ervaring opgedaan in de Aziatische keuken. De liefde voor het koken en eten deed hij op in zijn thuisland, Li komt uit Hongkong. Op zijn negentiende maakte hij hier letterlijk werk van toen hij begon te kokkerellen bij een Nederlands restaurant. Ruim 25 jaar later werd het volgens Li tijd voor een eigen sushizaak.

Meer dan alleen sushi

Het aanbod van de zaak naast de Sluuspoort bestaat niet alleen uit Japanse en Chinese hapjes en gerechten. “Sluzigers zijn in sommige opzichten lastige eters, de hele regio trouwens”, grapt Casey. “Daarom hebben we niet alleen sushi. We bereiden bijvoorbeeld ook Spareribs en hamburgers. We hebben meer dan mensen denken”, legt Casey uit. Daarnaast staan er ook bijpassende wijnen op de bestelkaart die liefhebbers kunnen combineren met sushi.

Plan voor uitbouw

Ondanks dat de keuken al volop draait is de zaak nog niet helemaal af. “We wachten op een vergunning om nog een uitbouwtje voor de zaak te mogen maken. Nu kunnen mensen die afhalen plaatsnemen in een zitje bij de keuken. Als we een afhaalcounter hebben, kunnen klanten daar wachten. De rest van de begane grond wordt begin volgend jaar omgetoverd tot appartement, als de vergunning voor mekaar komt”, sluit de horecaman af.

Sushi en Spareribs Company Zwartsluis is geopend van dinsdag tot en met zondag.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500