Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beens Groep draait mee in de Techniek Carrousel

Geplaatst op: 8 november 2019

Een flinke touringcar parkeert vrijdagochtend voor de ingang van Opleidingscentrum Zevenhont. Tientallen leerlingen van het Ichthus College uit Kampen stappen uit. Ze gaan een ochtendje snuffelen aan de bouw, infra en techniek. De komende week bezoeken in totaal 550 leerlingen de OVG.

Een organisatie van formaat, blijkt binnen. Martine de Vries van de OVG heet de leerlingen welkom en deelt gekleurde polsbandjes uit aan de negen verschillende groepen. Die ruiken vervolgens een kwartier aan een discipline die ze mogelijk zelf in de toekomst gaan uitvoeren. “Een kwartier is kort, maar het gaat om een korte kennismaking, een inkijkje in een vakgebied.”

Een van die vakgebieden is lassen. Daarvoor zijn medewerkers van Breman Machinery aanwezig. “Kijk goed, want jullie doen het straks fout”, klinkt het met een knipoog, waarna tot schrik van enkele leerlingen het lasapparaat wordt aangezet. De vonken spatten er vanaf.

Vijftien meter verderop staat de jubilerende Beens Groep, een bedrijf dat voor het eerst meedraait in de Techniek Carrousel van de OVG. “Wij willen leerlingen laten kennismaken met de waterbouw waarin wij actief zijn. Superbelangrijk om jongeren te laten zien wat we doen. Momenteel hebben we nog geen problemen om medewerkers te vinden, maar we kijken vooruit: over tien jaar hebben we ook personeel nodig”, vertelt Bernita van Dijk.

Beens Groep laat een bedrijfsfilm zien en toont de materialen waarmee het bedrijf werkt. “Dat is vaak staal en daar kun je in een kwartier niet zoveel mee”, zegt Van Dijk. Andere bedrijven die bij de OVG present zijn, zijn Palet Schilderwerken, Installatiewerk en de Schildersvakschool. Komende week bezoeken ook de Pieter Zandt, het Agnieten College en het Zwolse Thorbecke het opleidingscentrum.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500