Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Vissen zit Genemuiden in de genen’

Geplaatst op: 9 november 2019

Regionale pers neemt poolshoogte.

Negentig vissertjes hadden zich aangemeld, maar door het weer bleven er toch een aantal thuis. Desondanks was de Binnenhaven zaterdag om 13.30 uur mooi oranje gekleurd. “Vissen zit Genemuiden in de genen”, zegt secretaris Paul van der Ploeg van de Hengelsportvereniging. Ook een camerateam van RTV Oost was zaterdag present om de liefde van Genemuiden voor het vissen vast te leggen.

“Weet je hoe je een vis eraf moet halen?”, vraagt Paul van der Ploeg aan een jongetje die net succesvol een klein visje boven water heeft gekregen. “U mag het ook wel doen…”, antwoordt de jongen. Blijkbaar weer iemand die de hengelsport heeft ontdekt.

Het is niet alleen een kwestie van in de genen, weet Van der Ploeg. Waar elders de belangstelling voor de sport lijkt af te nemen, groeit die in Genemuiden zo ongeveer met de wedstrijd. “Dat heeft ook met onze inspanningen te maken. Wij promoten de sport op alle mogelijke manieren. Belangrijk, wat mij betreft. We moeten de kinderen uit de huiskamer van die speelcomputer weghalen. Wat is er nou mooier dan lekker in de buitenlucht bezig zijn”, stelt Van der Ploeg een vraag waarop hij niet direct een antwoord verwacht.

Het middagje hengelen wordt afgesloten in de kantine van de ijsclub. Daar krijgen de kinderen wat lekkers en uiteraard worden daar de prijzen uitgereikt.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500