Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden onderuit in Amsterdam

Geplaatst op: 9 november 2019

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden liep zaterdag tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. AVV Swift won in Amsterdam met 1-0 van de groen-witten. Op die overwinning viel niet zoveel af te dingen.

Sportclub Genemuiden kreeg vlak voor het duel een tegenvaller te verwerken. De ervaren verdediger Martijn van der Laan moest geblesseerd afhaken en Rick Doorn verving hem. Daarna volgde een wedstrijd waarin de ploegen lang nodig hadden om elkaar wat af te tasten, al was AVV Swift misschien net wat dreigender.

Dat beeld bleef ook na rust bestaan en dat leidde uiteindelijk tot de 1-0 van De Graaf, na 55 minuten spelen. Trainer Van der Weij reageerde snel door Baicadila en Job van Dalfsen in de ploeg te brengen voor Kuurman en Eenkhoorn, maar tot veel kansen leidde dat niet. Een kwartier van tijd kwam Nathan Bos er ook nog in voor Doorn, maar ook dat leidde niet tot grote kansen. Swift scoorde nog wel, maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Volgende week opnieuw een zware wedstrijd: dan moet Genemuiden uit naar VV Staphorst. Dat won zaterdag thuis van Buitenpost.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500