Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Met de complimenten voor de mantelzorgers

Geplaatst op: 9 november 2019

De Prinsenhof in Hasselt was zaterdag een ontmoetingsplek voor zorgaanbieders en iedereen die daar interesse in had. Deze markt van stands was aangekleed met uiteenlopende extra’s voor ontspanning en vermaak. In de middag werden bovendien een groep mantelzorgers in het zonnetje gezet door wethouder Gerrit Knol. Hij reikte de inmiddels bekende mantelzorgcomplimenten uit aan Zwartewaterlanders die buiten de spotlights een belangrijke taak verrichtten.

“Ik heb vaker mantelzorgcomplimenten mogen uitreiken, maar nooit op zo’n gezellig moment. Prachtig om te zien welke partijen er hier allemaal meedoen; een geslaagd initiatief!” Knol ging vervolgens over tot het uitreiken van de complimenten. De mantelzorgers kwamen uit alle drie kernen van Zwartewaterland; van 10 tot 75 jaar.

De markt is gehouden voorafgaand aan de Week van de Mantelzorg aankomende dagen. Niet alleen zorgverleners stonden er met een kraampje waar informatie kon worden ingewonnen. Ook de vrijwilligers van de molen, die pannenkoeken bakte en bijvoorbeeld de SCAB waren aanwezig.

Tussendoor waren er optreden van verschillende koren, liep er een clown tussen het publiek door en konden mensen zich gratis laten vereeuwigen door cartoonist die razendsnel karikaturen tekende. De gehele organisatie was in handen van Samen Zwartewaterland, een platform van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500