Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers doen het goed in Barneveld

Geplaatst op: 11 november 2019

In Barneveld, het kippendorp op de Veluwe, werdem donderdag 7 november de deuren geopend om diverse fokkers met hun dieren te verwelkomen in de Midden Nederlandhallen. Hier werden op 8 en 9 november 1100 dieren tentoongesteld op de kleindierenshow van Gallinova. Tevens was dit een jubileum jaar want Gallinova was jarig en op hoge leeftijd gekomen n.l. 85 jaar maar liefst. Ook enkele leden van de Zwartewaterfokkers hadden de weg gevonden om hier enige dieren aan een breed publiek te tonen en deden dat zeer verdienstelijk.

De Combinatie Withaar (vader Aart en zoon Arno) drie dieren van hen de Wyandotte krielen in de kleurslag wit-zwart-columbia noteerden allen ZG, Johan Barneveld aanwezig met uiteraard de Barnevelder krielen in de dubbel gezoomde kleurslag deed hier vrijwel niet voor onder want zijn haan behaalde G en zij hennen 5x het ZG predikaat. Tot slot was nog vertegenwoordigd de fokker van Hollandse krielen Harm Bruins met dieren in de kleurslag patrijs met als beoordelingen 3x ZG en 2x F. De speciaalclub van de Hollandse krielen had op deze show hun jaarlijkse clubshow onder gebracht en een haan van deze fokker wist zich tot mooiste te kronen van de 184 ingezonden Hollandse krielen.

Dit zijn natuurlijk mooie opstekers voor de tentoonstelling die de Zwartewaterfokkers organiseren van 5 t/m 7 december a.s. in de Overtoom te Genemuiden en waar we een ieder van harte welkom heten waar u een keur aan konijnen, sierduiven, watervogels en grote en dwerghoenders kunt bewonderen. Op 5 december zullen de dieren gekeurd worden waarna om 20.00 uur de show is geopend voor het publiek en op deze avond tot 22.00 uur, op vrijdag 6 december van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 7 december nog van 10.00 tot 15.00 uur. Kom eens langs om het geld hoeft u het niet te laten want de show is nog altijd gratis toegankelijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500