Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lotus en Julian willen een nieuwe speeltuin

Geplaatst op: 13 november 2019

Wethouder buigt zich over plannen Lotus en Julian.

Lotus en Julian willen graag dat het speelpleintje bij de Lijster wordt vernieuwd, zodat ook kinderen van hun leeftijd er met meer plezier kunnen spelen. Ze schreven in september een brief naar burgemeester Bilder en die regelde een afspraak met wethouder Slingerland en buurtcoördinator Arjan Netjes. Woensdagmiddag mochten Lotus en Julian hun plannen presenteren.

“Een beetje kriebels”, heeft Lotus wel als ze op de eerste etage van het gemeentehuis in Hasselt op de wethouder wachten, maar als ze eenmaal in de B&W-kamer zitten, zijn die zenuwen blijkbaar snel weg. Julian klapt zijn laptop open en verbindt die even later met het ‘grote scherm’, waarna ze als professionele plannenmakers vertellen wat er volgens hen moet gebeuren.

Ze laten een mooi speeltoestel zien en een familieschommel die de huidige apparaten zouden kunnen vervangen, al mag de wipwap wel blijven. “Nu staan er apparaten die te oud zijn en waar niemand mee speelt. En de tegels zijn heel glad. Ik ben er al een keer afgekukeld toen het regende”, vertelt Lotus. “We hebben ook aan gehandicapte kinderen gedacht, daarom willen we graag deze schommel”, zegt Julian. Volgens Arjan Netjes willen kinderen elders in Genemuiden ook zo’n type schommel, dus wellicht zijn er mogelijkheden.

Toezeggen kunnen Slingerland en Netjes op dit moment nog niets. “Jullie zijn nu bij ons, wij willen ook graag een keer bij jullie komen. Dan lopen we samen over het speeltuintje en bekijken we wat er nodig is”, nodigt Netjes zichzelf uit en die kans laten Julian en Lotus niet lopen. “Dan nodigen we ook nog wat andere kinderen uit de buurt uit”, zegt Julian. Want van het plein wordt op zich veel gebruikgemaakt. “Al komt nu de winterperiode er aan…”, vertelt Julian. “Maar als het mooi weer is, is het altijd druk. Wel is het jammer dat de schommel dan vaak in de war zit, zodat we die niet kunnen gebruiken.”

Maarten Slingerland heeft vaker kinderen met dit soort verzoeken aan zijn bureau, vertelt hij. “En daar zijn we blij mee, want kinderen zien dingen die verder niemand opvalt. We betrekken een buurt sowieso graag bij een plan. Vroeger besloot de gemeente dat ergens speeltoestellen moesten komen, terwijl we nu liever de wensen uit de buurt kennen. Ook willen we graag ontmoetingsplekken, waar niet alleen de jongste jeugd, maar ook de oudere jeugd en volwassenen naartoe gaan.”

Met de toezegging dat de gemeente binnenkort naar de Lijster komt, trekken Lotus en Julian en hun beide moeders de jassen weer aan. De nieuwe speeltoestellen zijn er nog niet, maar de wensen zijn nu in ieder geval bekend bij de mensen die er over moeten beslissen. Bovendien houden ze een mooie pen van de gemeente aan het bezoek over.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500