Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het gaat ‘heel goed’ met Sinterklaas

Geplaatst op: 16 november 2019

Foto's Erik Driessen en Jeroen Eenkhoorn

De beroemdste bisschop van de wereld en tevens de oudste nog levende mens is in Genemuiden. Hij bereikte zaterdagmiddag rond 14.00 uur op de Vijf Gebroeders de binnenhaven. Daar stond het zwart van de ouders met kinderen die een glimp van de stokoude kindervriend wilden opvangen en, misschien nog wel wat liever, een handje pepernoten van de Pieten in ontvangst wilden nemen.

Net als elk jaar liet Sinterklaas weer even op zich wachten, maar toen de kinderstemmen steeds luider klonken, kwam de boot vol met Pieten in beeld. Wellicht had de landelijke intocht in Apeldoorn voor wat vertraging gezorgd. Sinterklaas had in Genemuiden overigens een ander soorten Pieten bij zich dan in Apeldoorn. Een aantal gezichten kwamen bekend voor en kenden opvallend goed de weg in Genemuiden.

Op het bordes wachtte wethouder Knol gespannen, en koud, op de Sinterklaas. Op de vraag van Knol hoe het gaat met de hoogbejaarde Goedheiligman, kon deze ‘heel goed’ antwoorden. Dik kans kortom dat de verjaardag van Sinterklaas nog jarenlang gevierd kan worden.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500