Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Genemusiment’ zoekt verenigingen en vrijwilligers

Geplaatst op: 23 november 2019

Verenigingen en organisaties zijn deze week nogmaals benaderd door SCEG. De organisatie zoekt vrijwilligers voor de opvolger van Genemusiment en Eikoerie. Beide evenementen gaan op in Genemuiden Kamerbreed en SCEG zoekt verenigingen die een activiteit willen organiseren. Ook zijn er vrijwilligers nodig voor het tweejaarlijkse evenement. Dat zei Sander Brouwer zaterdag voor de microfoon van Zwartewater FM.

Hij legde daarin uit waarom het populaire Genemusiment ter ziele is gegaan. “Daarop hebben we natuurlijk veel reacties gehad, en geen positieve”, zegt Brouwer. “Maar uit die reacties blijkt wel dat er draagkracht is voor het evenement: nou, meld je dan”, doet het bestuurslid een oproep. En dan over de naamswijziging: “Genemusiment was heel bekend, Eikoerei een stuk minder. Daardoor liepen we tegen het probleem aan dat verenigingen en organisaties niet wilden meedoen aan Eikoerie. Maar voor dat evenementen is het makkelijker om subsidies te krijgen dan voor Genemusiment.”

Vandaar dat beide evenementen worden samengevoegd. Het nieuwe evenement moet het beste van de twee werelden bieden, waarbij streektaal, muziek, theater en de gezelligheid van Genemusiment samengaan. “We richten ons opnieuw op alle doelgroepen. Ook daarbij past de nieuwe naam. Bovendien is er een link met de tapijtindustrie. En die is ook heel belangrijk voor de toekomst van het evenement.”

Maar sponsoren zijn niet de enige geldbron voor SCEG. Gemeente Zwartewaterland heeft voor Genemuiden Kamerbreed al 5000 euro toegezegd, terwijl een delegatie van SCEG maandag bij de provincie om de tafel zit. De organisatie hoopt op provinciaal geld, zodat ook grotere namen naar Genemuiden kunnen worden gehaald.

Brouwer hoopt op aanmeldingen van verenigingen en vrijwilligers. Overigens kan het bestuur zelf ook nieuwe namen gebruiken, waarbij Brouwer hoopt op jonge aanwas. Naast Genemusiment organiseert SCEG tal van andere activiteiten. Van de Bokkentocht tot Klassiek in de Mix. Eerstvolgende evenement is Umme de Draaitoafel bij d’ Olde Soldoat. Die avond voor muziekliefhebbers is op maandag 30 december.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500