26 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub in slotfase langs De Dijk

Geplaatst op: 23 november 2019

Sportclub kon zaterdagmiddag de neerwaartse spiraal met moeite ombuigen. Ook tegen het laag geplaatste ASV De Dijk leken de groen-witten lang niet te winnen, maar in de slotfase was het Jens-Jurn Streutker die de 1-0 maakte.

Genemuiden moest aantreden zonder Omar Kavak en dat verkleint over het algemeen de kans op doelpunten flink. De ploeg legde ook geen beste wedstrijd op het veld. Toch kreeg Genemuiden voor rust wel kansen, onder meer via Kay Velda. Aan de andere kant waren de Amsterdammers soms ook gevaarlijk. De Dijk raakte zelfs de paal.

Ook na rust bleven beide ploegen kansen houden, al was De Dijk nog het dichtste bij een treffer. Genemuiden probeerde wel druk te zetten, maar had het moeilijk tegen de Amsterdammers. De keeper hield bovendien knap zijn doel schoon.

Voor Genemuiden gaat de competitie over twee weken verder. Dan komt Buitenpost, de voormalige ploeg van trainer Rene van der Weij, op bezoek.