Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo met Oekraiens ensemble in de Bovenkerk

Geplaatst op: 23 november 2019

Een zeer professioneel en hooggekwalificeerd Oekraïens Mannenensemble van internationaal allure is 14 december aanwezig bij het Kerstconcert van Stereo in de Bovenkerk. Het is dit jaar de tiende keer dat dirigent Harm Hoeve het Kerstconcert van het Chr. Genemuider Mannenkoor Stereo dirigeert

Het Mannenkoor Stereo heeft in die achterliggende tien jaren het talrijke aanwezige publiek vele malen met zowel instrumentale als vocale verrassingen weten te verwonderen. O.a. prachtige orkesten , ontroerende viool- en doedelzak solo’s, de Fins Russische solist Viktor Klimenko waren de laatste jaren onderdeel van het muzikale gebeuren tijdens deze concerten. Het zal niemand bevreemden dat nu met het bovengenoemd lustrum tijdens het komende Kerstconcert op D.V. zaterdag 14 december opnieuw een muzikale verassing wordt aangeboden. Het zeer professionele en hooggekwalificeerde Oekraïens Mannenensemble ORPHEUS hoopt dit keer in de Bovenkerk van Kampen haar prachtige a-capella klanken te laten horen.

Stereo’s kerstconcert wordt daarmee met een zeer bijzonder vocale performance aangevuld. Bovendien, van Harm Hoeve en zijn Stereo-mannen, zal ook een rijk repertoire van zorgvuldig gekozen aloude kerstliederen verwacht mogen worden en dat in overeenstemming met de bezielende leiderschapsstijl van dirigent Hoeve.

Onder leiding van Harm Hoeve heeft het koor zich weten te kwalificeren tot een gerenommeerd mannenkoor van Nederland. Het is de dirigent die voor een groot deel de kwaliteit van het koor ontwikkelde. Er is een goede balans tussen de verschillende zangpartijen, waardoor een mooie aangename klankkleur wordt gevormd. Leiderschap,  stijl en kwaliteit heeft in de achterliggende perioden stereo  een flink aantal jeugdige en jongvolwassen zangers aangebracht hetgeen ongetwijfeld de koorklank verder ten goede is gekomen.

Dat alles nog eens extra met instrumentale begeleiding van Pascal v.d. Velde op trompet,  Marco den Toom op het orgel, Johan Berdewout  op de vleugel, Noortje van Middelkoop op panfluit en Johannes Terpstra met slagwerk en pauken staat borg voor een muzikaal hoogstaand  Kerstconcert. Hartelijk welkom allemaal op D.V. zaterdag 14 december in een verwarmde Bovenkerk van Kampen met beamers. Het concert  begint om 19:30 uur. De kerk is open om 19:00 uur. De entree bedraagt normaal €15,- maar bestellen via de website kost 12,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar 5,- euro.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500