Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorlopige WOZ-waardes bekend

Geplaatst op: 29 november 2019

Binnenkort ontvangen eigenaren van een woning een brief met inloggegevens om de voorlopige WOZ-waarde en de objectkenmerken te controleren. Dat meldt de gemeente Zwartewaterland. “Door vooraf inzicht te geven in de voorlopige WOZ-waarde en objectkenmerken van uw woning kunt u reageren voordat de WOZ-beschikking bij u op de mat valt”, aldus de gemeente.

Een correcte WOZ-waarde is van groot belang. Niet alleen voor de belastingheffing, maar ook voor hypotheken, verzekeringen of bijvoorbeeld bij verkoop van een woning. Daarom moet de gemeente een marktconforme waarde vaststellen.

Taxatie op basis van gebruiksoppervlakte
Tot 2020 werden woningen op basis van de bruto inhoud getaxeerd. Vanaf 2020 taxeert Zwartewaterland alle woningen op basis van de gebruiksoppervlakte. Voor meer informatie over het taxeren op gebruiksoppervlakte  www.zwartewaterland.nl/voormelden

Een brief ontvangen?
Ga dan naar www.zwartewaterland.nl/voormelden. Reageren kan tot en met 14 december.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500