Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruim baan voor extra huis Kamperzeedijk

Geplaatst op: 12 december 2019

Een bewoner van de Kamperzeedijk moest er zes jaar op wachten, maar krijgt nu zijn zin. Hij mag buitendijks bouwen in Kamperzeedijk. De gemeenteraad stemde vanavond voor het wijzigen van het bestemmingsplan, waardoor er nu een huis gebouwd mag worden. Nu staan daar, tegenover nummer 27, nog een aantal schuren.

Omdat er met de bouw mogelijke ruimtelijke kwaliteit verloren gaat, moet de toekomstige bewoner 39.000 euro storten in het fonds ruimtelijke kwaliteit. Marc Ooms van de ChristenUnie stelt wel voor om de ‘natuurschade’ in de nabijheid te herstellen, in plaats van dat af te kopen.

PvdA-fractievoorzitter Harrie Rietman is bang voor een precedentwerking. Bij nieuwe aanvragen handelt de gemeente namelijk naar ‘bewind van zaken’. Hij mist een visie, waardoor elke nieuwe aanvraag individueel behandeld moet worden. Hij stemde, als enige, tegen.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500