Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub in mineur de winterstop in

Geplaatst op: 14 december 2019

Sportclub Genemuiden gaat met een kater de winterstop in. Na de bekernederlaag tegen ACV gingen de groen-witten zaterdagmiddag met 3-1 onderuit bij Flevo Boys. 

Sportclub Genemuiden kon in de polder weer beschikken over aanvaller Omar Kavak, die een paar weken geblesseerd moest toekijken. De groen-witten keken echter al snel tegen een achterstand aan. Binnen een paar minuten kwam Flevo Boys op voorsprong. Sportclub reageerde echter snel en Kay Velda schoot fraai de gelijkmaker binnen.

Tien minuten later zag de wereld er echter totaal anders uit. Eerst schoot Rorije fraai de 2-1 binnen, waarna even later de bal op de stip ging. Strengholt wist prima raad met dat buitenkansje en zette de Emmeloorders op 3-1. Daarna kregen beide ploegen kansen, maar aan de stand veranderde tot de rust niets meer. Wel kwam Kuurman vlak voor de thee Nick Buitink aflossen.

In het eerste kwartier van de tweede helft wisselde Van der Weij nog twee keer: Ingmar Lassche kwam voor Boutzamar in de ploeg en Sijmon Eenkhoorn voor Job van Dalfsen. Sportclub voerde de druk steeds verder op, maar in de counter kreeg Flevo Boys ook kansen. De Emmeloorders raakten bijvoorbeeld een keer de lat. Invaller Eenkhoorn haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij kreeg in de slotfase de rode kaart voorgeschoteld.

Door de nederlaag staat Genemuiden nu zes punten achter op koploper Eemdijk, dat in de laatste minuut bij Buitenpost op voorsprong kwam. Staphorst won ruim van ACV.

Als Koning Winter meewerkt, gaat de competitie op 18 januari verder. Dan moet Genemuiden op bezoek bij Purmersteijn, de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500