Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Station Stadshagen eindelijk open

Geplaatst op: 16 december 2019

Sinds zondag kunnen reizigers gebruik maken van station Zwolle Stadshagen. Na de succesvolle proef afgelopen zomer werd besloten om het station met ingang van de landelijke nieuwe dienstregeling in gebruik te nemen. Om bij dit moment stil te staan deelden de betrokken bestuurders maandagochtend 16 december koffie en ‘spoorkoekjes’ uit aan de reizigers.

De afgelopen periode is benut om het station helemaal klaar te maken voor gebruik. De maatregelen in de bediening van de trein en aan de infrastructuur van het spoor door Keolis en ProRail zijn afgerond. Bestuurders van de provincie Overijssel, gemeenten Zwolle en Kampen, ProRail en Keolis waren maandagochtend 16 december al vroeg op het station in Zwolle Stadshagen aanwezig om reizigers een warm welkom te heten. Met gevulde koffiebekers en wat lekkers vervolgden de eerste reizigers op het station hun reis. De eerste reacties zijn overwegend positief. Reizigers zijn blij dat het station vanaf vandaag geopend is en dat ze kunnen profiteren van een snelle verbinding met Zwolle en Kampen.

In het belang van de reiziger
De betrokken partijen zijn verheugd dat het nieuwe station is geopend. ‘Dit is waar we de afgelopen jaren hard met elkaar aan hebben gewerkt. Na de constatering, in december 2017, dat verhoging van de snelheid van de trein niet mogelijk was vanwege de bodemgesteldheid en daardoor het station niet in gebruik kon worden genomen, is alles in het werk gesteld om tot een oplossing te komen. Hierbij hebben we het belang van de reiziger altijd voor ogen gehouden. We zijn daarom vandaag blij om op het station de reizigers te verwelkomen. Dit station is een aanwinst voor de bereikbaarheid van de groeiende wijk Stadshagen en biedt een mooie aansluiting richting Kampen en Zwolle en verder het land in en vice versa.’

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500