Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hervormde scholen gaan nieuwe samenwerking aan

Geplaatst op: 17 december 2019

De drie hervormde scholen in Genemuiden zijn vanaf nu onderdeel van Scholengroep IJsselrijk. Dat is een samenwerkingsverband tussen dertien lokale scholen die op bestuurlijk niveau hun verantwoordelijkheden overdragen naar een nieuw opgerichte bestuursstichting.

De Johannes Bogerman, Johannes Calvijn en Maarten Luther werkten al samen binnen de Federatie Veluwezoom en IJsselstreek, maar er was behoefte om bestuurlijk verder te professionaliseren om zo de kwaliteit op de scholen te behouden en te vergroten. Daarbij was de wens om de lokale eigenheid en christelijke identiteit van de scholen behouden.

Dinsdagavond 12 november werd de nieuwe naam van de stichting bekend gemaakt tijdens een medewerkersbijeenkomst in Wezep: ‘Scholengroep IJsselrijk’ met als motto Geloven in goed onderwijs. De scholengroep wil een lerende organisatie zijn waarin medewerkers met plezier werken op de scholen.

Tijdens de bijeenkomst werd dit concreet gemaakt door elke medewerker een cheque te overhandigen van 250 euro die naar keuze gebruikt kan worden om zijn of haar werkplezier te vergroten. In een lezing van Paulien Vervoorn werd daarna ingegaan op hoe je als collega’s elkaar feedback kan geven zodat de ander én jijzelf kunnen groeien.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500