Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwbouw Meente start in 2021

Geplaatst op: 19 december 2019

De nieuwbouw van veertig sociale huurwoningen in De Meente start in 2021. Dat melden de betrokken partijen in een nieuwsbrief. Voor komend jaar staat de sloop van de kop van de Hoge en Lage Vlakte op het programma. Woningen aan de Akkerties en Zuidwal zijn al eerder gesloopt.

Daarna leek het proces te haperen, maar achter de schermen werkten de betrokken partijen de plannen verder uit. In het stuk dat komend jaar tegen de vlakte gaat, is nu nog de huiskamer van Akkerwinde gevestigd. Die verhuist straks tijdelijk naar een deel van de kerkzaal. Ook de CBO krijgt een andere plek. Het overige deel blijft beschikbaar voor activiteiten. Ook de kerkzaal krijgt uiteindelijk een nieuw uiterijk.

De nieuwbouw begint dan in 2021. Een jaar lager begint ook de verbouwing van het verpleeggebouw en het Welzijnplein. In 2023 volgt de sloop van de Hoge en Lage Vlakte. Weer een jaar later begint de nieuwbouw van fase twee, waarna De Meente in 2025 helemaal klaar moet zijn voor de komende vijftig jaar.

Bekijk alle plannen in deze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief_opzet_Wetland_Wonen_A3_DEF

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Nieuwbouw Meente start in 2021

 1. Frank van den Boogaart schreef:

  Beste redactie,
  Informatie uit het gemeentehuis ten tijde van de laatste sloop van een deel van de Meente leerde dat het bestemmingsplan voor de gehele ‘punt’ begrensd door de Willem Alexanderstraat, Jan van Arkelstraat en Dorus Rijkersstraat, een zogenaamde ‘zorg’ bestemming kent.
  Wat ook als bekend veronderstelt mag worden is dat ook Genemuiden onderhevig is aan vergrijzing en dat, mede daardoor, de behoefte aan ‘zorg’ in de breedste zin van het woord, zal groeien, ook in de zorgwoning-sector.
  Vraag is hoe deze twee feiten te rijmen zijn met de algehele strekking van deze nieuwsbrief waaruit blijkt dat (een deel van) de zorgwoningen plaats zal moeten maken voor zogenaamde sociale huurwoningen.
  Informatie van Wetland Wonen van begin deze zomer luidde dat dit betekent dat “elke Nederlander” in aanmerking kan komen voor een van deze sociale huurwoningen. Een relatie met Genemuiden of de gemeente Zwartewaterland is geen noodzaak (meer).

  Het feit dat op dit moment hulpbehoevende ouderen al geruime tijd niet geplaatst kunnen worden in de Meente geeft ook te denken bij het lezen van deze nieuwsbrief.

  Mogelijk dat Genemuidenactueel dit aspect eens zou kunnen belichten en mogelijk de discussie opstarten of we als bewoners van Genemuiden/Zwartewaterland deze plannen wel zouden moeten omarmen en accepteren. Misschien worden we nog op tijd wakker ……………..

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500