Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Terugblik op het jaar (4)

Geplaatst op: 26 december 2019

Genemuiden Actueel blikt ook dit jaar weer terug op het jaar. We zijn aanbeland in mei en juni, maanden die traditiegetrouw in het teken staan van grote evenementen als de Wandelvierdaagse, de Zwemvierdaagse, het Schoolvoetbaltoernooi en de nodig culturele evenementen.

Wat dat betreft is het Zwier van Dijkorgel het muzikale middelpunt. Het orgel van de Grote Kerk klinkt weer en beter dan ooit, zo vinden alle betrokkenen. In een bijeenkomst met onder meer burgemeester Bilder wordt het gerestaureerde instrument weer binnengehaald in Genemuiden. Minder goed van de SCEG: de organisatie haalt een streep door het populaire Genemusiment.

Sportief gezien houdt Sportclub Genemuiden het hoofd boven water. De ploeg weet zich in de laatste wedstrijden van de competitie te handhaven in de Hoofdklasse. Daarna volgt de restauratie van het eerste veld en de presentatie van de nieuwe trainer Rene van der Weij. Frank Jansen en Christian Riemens worden kampioen met DOS. EGSV viert in een volle overtoom het negentigjarig bestaan.

Het is een tijd behoorlijk warm. Stereo moet daardoor een concert in de Meente aflasten en ook de Bogermanschool verplaatst de fancy fair. Weer van heel andere orde is er ook: tijdens een storm valt een boom op een woning aan de Gans. Er vallen geen gewonden. Bij Koster en Hogeslag wordt een auto gestolen. Op zondag ergert een deel van Genemuiden zich aan een partyschip dat met de nodige kabaal aanlegt bij de pont.

Gert Jan Westhof presenteert een boek over de oude melkfabriek. Tebezo opent een nieuw pand en de middenstanders in het centrum willen graag een Ondernemersfonds. Dominee Olie kondigt zijn vertrek aan bij de hervormde gemeente. In De Buitenhof wordt voor het eerst een burgerlijk huwelijk gesloten. Het Leger des Heils opent een nieuw pand aan de Kruisstraat.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500