Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Terugblik op het jaar (5)

Geplaatst op: 27 december 2019

Voor de tweede zomer op rij is het soms ontzettend heet. Dat leidt opnieuw tot lange periodes van droogte, maar tot grote problemen leidt dat niet in Genemuiden. In de bouwvak zijn meer winkels dan ooit open, zo lijkt het.

Over winkels gesproken: Ruben Breman gaat de Groene Lantaarn van Josita van de Wetering overnemen. Ook bij transportbedrijf Verhoek is een wisseling van de wacht: de derde generatie komt aan boord binnen het familiebedrijf. Comceptum opent het nieuwe pand aan de Beatrixstraat met een heus festival. VeBe krijgt in principe groen licht voor de uitbreiding van het bedrijf langs de Randweg. Chinees De Lange Muur kondigt een grote verbouwing aan.

De fietstocht naar Emlichheim staat voor de 25e keer op het programma. In september gaat ook de schietvereniging weer naar het Duitse plaatsje vlak over de grens. De Genemuider deelname aan de Vierdaagse van Nijmegen wordt steeds groter. Wim Rietman slaat voor Genemuiden Actueel aan het vloggen. Dezelfde Rietman is ook de animator achter Volle Bak, een muzikaal project dat een eerbetoon aan Mathieu van der Poel brengt. Later in het jaar treedt de band op tijdens het Wielergala.

De muzikale familie Tuinman is ook toe aan een jubileum. Dat vieren ze met een cd en een optreden in De Meente. Veel belangstelling is er ook voor een expositie over de demping van het Veergat.

De Wijkwieg komt steeds meer in de belangstelling. Dat is een voorziening voor jonge moeders die in het Hervormd Wijkgebouw moet komen. De steun voor het project is groot. Honderden kinderen doen weer mee aan de VBK en de bouw van het huttendorp.

De brandweer moet uitrukken voor een brand bij Van Dijk Containers. Ondanks de rookontwikkeling blijkt de schade uiteindelijk mee te vallen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500