Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Terugblik op het jaar (7)

Geplaatst op: 29 december 2019

Oktober is in Genemuiden sinds mensenheugenis de maand van de Biestemerk. Waar het in 2018 bijna tropisch warm was op de derde dinsdag van oktober is het nu vooral regenachtig. Toch komen bezoekers weer van heinde en verre naar Genemuiden.

Van heinde en verre gaan de boeren ook naar Den Haag. Ze eisen aandacht voor hun situatie. Op de terugweg gaat een aantal boeren via Fuite terug naar Groningen. Ze krijgen een stevige lunch aangeboden bij De Kaaihof. Daar is het in dezelfde maand ook druk tijdens de zogenoemde Bokkentocht. Maar liefst driehonderd liefhebbers van speciaal bier bezoeken de Genemuider horecagelegenheden.

In het centrum wordt de parkeerzone uitgebreid. Steeds vaker is het te druk met parkeerders. Het Ondernemersfonds krijgt definitief groen licht. Dat betekent vanaf 2020 het einde van Middenstand Vereniging Genemuiden. Brenda van der Steeg begint Blinker Events. Emie Rook stopt juist met zijn installatiebedrijf dat tientallen jaren Genemuidenaren ‘uit de kou’ hielp.

Kinderen van alle basisscholen in Zwartewaterland werken mee aan een boekje over de oorlog. Daarin worden verhalen van vroeger met foto’s naar het heden gehaald. Het is een voorloper op de herdenking van 75 jaar Bevrijding. Charles Duizendstra staat voor het laatst op de pont. Hij gaat met pensioen. Harm en Riky Bosman zijn vijftig jaar getrouwd.

Veel Genemuidenaren bezoeken de grote reünie van de hervormde scholen. Die bestaat honderd jaar. Ter gelegenheid daarvan verschijnt er ook een magazine dat huis aan huis wordt verspreid. Ook druk is het bij de uitvoering van de Toneelvereniging.

Sportclub Genemuiden legt prachtig spel op de mat tegen SDC Putten en neemt de koppositie in de hoofdklasse over. Een week later raakt het echter verstrikt in de visnetten op Urk. Vanaf daar wordt de ploeg wisselvallig. De Survival Brothers kunnen verder met hun Navaliaburcht, die komt in de buurt van het zwembad.

Twee Zwollenaren worden opgepakt vanwege drugshandel in Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500