Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corso college werpt vruchten af

Geplaatst op: 5 januari 2020

Het Corso College Sint Jansklooster smaakt naar meer, dat is de conclusie van de Christelijke Oranjevereniging die de academie dit najaar op poten heeft gezet. “Het overtrof de verwachtingen. Een select gezelschap top-ontwerpers heeft hun kennis overgedragen aan corso-fanaten die ook graag een dahliareus op papier willen zetten”, vertelt Roel van de Zweerde namens de pr-commissie.

Van oktober tot december organiseerde de COV het college. Om de week kregen de aanwezigen les in onder andere het maken van een concept en creëren van compositie. Ook materiaalgebruik en kleurgebruik kwam aan bod tijdens de interne training. De lessen werden verzorgd door doorgewinterde ontwerpers uit de omgeving: Andre Buffinga, Gezienus Bruining, Henk van der Linde en Robert Rook.

De lessen werden aangeboden op initiatief van de COV. Er kwamen steeds meer tekeningen van dezelfde groep ontwerpers en daarom ontstond er behoefte aan nieuw talent. Iedereen die enthousiast is en ambitie heeft kon zich melden bij het Corso College. Hier werd veelvoudig gebruik van gemaakt. Uit Genemuiden, Sint Jansklooster en Vollenhove kwamen een kleine 20 liefhebbers tussen de 15 en 45 jaar.

De deelnemers hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een eigen ontwerp. Het resultaat, uitgewerkt tot (digitale) tekening of maquette, werd vrijdagavond 3 januari gepresenteerd in het clubgebouw van de COV. Of enkele ontwerpen ook daadwerkelijk in augustus over het parcours rijden wordt in de laatste week van april bekend gemaakt. Dan is de jaarlijkse presentatieavond waarbij alle corsogroepen hun voorstel voor het komende corsoseizoen laten zien.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500