Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Massale belangstelling voor school Genne

Geplaatst op: 6 januari 2020

Vlak voor Kerst was het Genneger schooltje al het meest bekeken object op makelaarssite Funda. Op de twee kijkdagen bleek ook hoe populair de voormalige school is. “Misschien wel honderd partijen toonden zich geïnteresseerd”, vertelt Rutger Leistra van Bert Leistra ERA Makelaardij.

19 en 23 december konden geïnteresseerden een kijkje nemen in en rondom de ‘karakteristieke’ school in Genne. Er was een grote toestroom van mensen op beide dagen. Daarbij maakt Leistra wel de opmerking dat ook buurtbewoners de kans pakten om eens een kijkje te nemen. Behalve de unieke locatie was ook de de ‘vanafprijs’ van 275.000 euro een lokker.

Eerder al meldde de gemeente dat de prijs niet persé doorslaggevend is. Een maatschappelijk initiatief met een lage bieding kan wat dat betreft concurreren tegen een hoog bod uit de categorie ‘wonen’. Middels een puntensysteem waarin bedrag en bestemming zijn opgenomen wordt bepaald wie als gelukkige eigenaar uit de bus komt. De combinatie wonen en het runnen van een bed & breakfast lijkt de grootste kans te maken.

Tot 30 januari kunnen geïnteresseerden hun plan indienen. Leistra is ondertussen druk met het begeleiden van het proces en heeft heel wat vragen te beantwoorden. “We hebben wel vaker bijzondere panden verkocht voor gemeenten maar niet eerder met zo’n verkoopproces gewerkt.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500