Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerstbomen brengen jeugd op de been

Geplaatst op: 8 januari 2020

De hekken staan weer klaar op het Havenplein. Daartussen raakt het steeds voller met kerstbomen, ingezameld door de kinderen van Genemuiden. Voor elke boom krijgen ze 50 cent. Sommigen pakken het meteen groot aan en vragen (groot)ouders om hulp.

Die bomen komen terecht bij het voormalige zwembad, waar Wim van Lente klaarstaat om de bomen in ontvangst te nemen en geld uit te delen. Op een briefje houdt hij bij hoeveel bomen er ingeleverd zijn. Na het eerste uur staat de teller al op ruim 150.

“Hier komen de mensen met karren”, vertelt hij. “En daar liggen dan 20 of 30 bomen op.” Een van zijn collega’s is al langs geweest om wat briefgeld te brengen. “Dan kan ik daarmee ook uitbetalen.”

Meestal staat hij op het Havenplein, vandaag valt de grote hap hem ten deel. “Je hebt hier wat meer bomen, maar op het Havenplein heb je meer aanspraak. De mensen die hier komen, redden zichzelf wel.”

Toch verveelt het hem niet: “het is zo weer vier uur.” Wat hij al wel weet, is dat bij hem niet het hoogste aantal bomen zal komen. “Zolang we Zwartewaterland zijn, is Hasselt toonaangevend met de bomen. Daar heeft bijna iedereen een kerstboom, en dat is hier minder.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500