Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schoolzwemkampioenschap op de kalender

Geplaatst op: 9 januari 2020

Op vrijdag 31 januari organiseren de zwemverenigingen in Genemuiden (De Eerste Kolk), Hasselt (Zwartewaterratten) en Zwartsluis (ZvZwartsluis en Reddingsbrigade Zwartsluis) in samenwerking met de Stichting Zwembaden Zwartewaterland voor de 3e keer de schoolzwemkampioenschappen.  

Alle leerlingen uit groep 3 t/m 8 van de basisscholen uit Zwartewaterland, Sint-Jansklooster en Belt-Schutsloot zijn uitgenodigd om mee te doen aan deze kampioenschappen.

Het kampioenschap vindt plaats in zwembad Bestevaer in Genemuiden op vrijdag 31 januari van 18.00 tot 20.30 uur. Deelname is gratis! Iedere zwemmer krijgt een leuke herinnering en voor de beste teams is er een mooie prijs.

Teams van 6 zwemmers

Per school mogen maximaal 3 teams zich inschrijven. Elk team bestaat uit 6 zwemmers, waarvan 2 uit de onderbouw (t/m groep 4), 2 uit de middenbouw (groep 5 & 6) en 2 uit de bovenbouw (groep 7 & 8). Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma en maximaal 50% van de teamleden mag lid zijn van de zwemvereniging.

Programma

Het programma bestaat uit een aantal individuele nummers en een teamestafette. Uiteindelijk worden de prestaties van alle teamleden bij elkaar opgeteld en is één team de winnaar (het is een teamwedstrijd, er zijn dus geen individuele prijzen). In tegenstelling tot voorgaande jaren, vinden er geen regionale en landelijke kampioenschappen meer plaats.

Wil je meedoen?

Geef je dan vóór 19 januari op bij je eigen juf of meester. Wil je als ouder eerst meer informatie? Neem dan contact op met Petra Schraa, tel. 06-14111991 of petraschraa1976@gmail.com.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500