Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV-acrogymnasten in de prijzen

Geplaatst op: 11 januari 2020

Zaterdag werd in Hardenberg de eerste plaatsingswedstrijd acrogym georganiseerd. Tijdens deze eerste plaatsingswedstrijd kwamen vijf teams namens EGSV in actie. De wedstrijddag begon vroeg, al voor 8 uur werd de dag gestart met de warming-up voor de jongste teams.

Het alle eerste team wat de wedstrijdvloer mocht betreden was het team bestaande uit Fleur Hoekman, Stella de Wilde en Anne-Sophie van de Wetering. Voor dit jonge instap-team was deze wedstrijd extra bijzonder, het was namelijk voor alle drie de meiden de allereerste acrowedstrijd. Hun voorgeschreven oefening kreeg van de 10-koppige jury een mooie score van 22,55 wat ruimschoots voldoende was voor een eerste plaats!

Goud was er ook voor het jeugd-trio bestaande uit Noa Lindeboom, Maud van Dijk en Bente van der Steeg. Dit team liet een prachtige choreografie zien en werden hiermee verdiend eerste met een score van 21,97.

In diezelfde jeugd-categorie kwam ook het team bestaande uit Lisa Kolk, Maud Lindeboom en Emma Beens in actie, in prachtige pakjes lieten zij een nette oefening zien waarin nog ruimte is voor verbetering, met een score van 19.20 kunnen zij tevreden zijn met een 5e plaats.

In de middagwedstrijd namen Lara van den Berg, Valerie Veenhof en Rhodé van Dijk deel in de junioren categorie. Zij stegen boven zichzelf uit en lieten een keurige oefening zien die gewaardeerd werd met een puntentotaal van 23,23. Dit bleek tijdens de prijsuitreiking genoeg te zijn voor een gedeelde 2e plaats.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan de senioren, Ruby van Sas en Inèz van Ittersum deden vorig jaar nog mee in de junioren maar zijn, vanwege de leeftijd, dit jaar overgegaan naar de senioren. Deze meiden lieten zien dat ze prima thuishoren in deze categorie want met een puntentotaal van 22.31 werden zij verdiend 2e.

Met 4 medailles is EGSV het wedstrijdseizoen goed gestart, wilt u ook eens komen kijken naar een acrowedstrijd? Op 1 februari organiseert de vereniging een plaatsingswedstrijd in eigen huis!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500