Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SchoenenZaken neemt Laccio winkel over

Geplaatst op: 13 januari 2020

Foto Gerard van der Sluijs

Vanaf 24 maart as. neemt SchoenenZaken de Laccio-winkel aan de Luttekestraat in het centrum van Zwolle over. Omdat Laccio zich volledig wil gaan richten op haar rol als merkleverancier van herenschoenen was eigenaar Matthias van der Meulen al een tijdje op zoek naar de juiste partij. “En die hebben we in SchoenenZaken gevonden”, zegt de Genemuidenaar.

Italiaanse stijl, Nederlandse pasvorm. Wie in Zwolle en omstreken aan Laccio denkt, weet meteen waar de schoenenwinkel aan de Luttekestraat voor staat. De formule om met handgemaakte herenschoenen uit Napoli een vleugje Bella Italia naar de hoofdstad van Overijssel te halen, bleek in 2014 een gouden greep. En dat gold ook voor de keuze om Laccio-schoenen aan winkels door heel het land te leveren. Van der Meulen: “Onze rol als merkleverancier heeft inmiddels zo’n vlucht genomen, dat het niet langer te combineren is met het runnen van een fysieke winkel.”

Unieke herenschoenen Steeds meer schoenenwinkels in Nederland ontdekken de voordelen van de Laccio-schoenen voor consumenten. “Natuurlijk springt het 100 jaar oude Napolitaanse ambacht dat we in een unieke Nederlandse pasvorm aanbieden het meest in het oog. Maar er is ook volop waardering voor de mogelijkheid voor jong en oud om zelf hun kleurcombinaties samen te stellen, de levenslange beschikbaarheid van onze modellen en de geschiktheid van onze schoenen voor elke gelegenheid”, aldus Van der Meulen.

SchoenenZaken als visitekaartje

Die voordelen zagen ook Paul Vetter, Joël Timmerman en Thies Nicolai, de eigenaren van SchoenenZaken. Als online meester in herenschoenen beschikten zij al over een winkel in Groningen. “In Zwolle komt daar nu een tweede winkel bij”, vertelt Van der Meulen. “En daar zijn we als Laccio blij mee, want SchoenenZaken gaat zowel in Groningen als Zwolle onze schoenen prominent aanbieden en een visitekaartje vormen voor ons merk. En met hun eigen kleurenatelier en fraaie collectie op een manier die in onze fi losofi e past.”

Over de landsgrenzen heen Met dank aan SchoenenZaken kan Laccio zich nu nog meer onderscheiden als merkleverancier. Van der Meulen: “We gaan een showroom voor onze dealers openen in Nieuwegein en Brussel. Daarmee zetten we in België de eerste stap buiten Nederland. De bedoeling is dat er meer landen gaan volgen. En als we met Laccio iets doen, dan willen we het goed doen. Op die manier hebben we ook onze winkel in Zwolle op de kaart gezet. Niet alleen met een onderscheidend product, maar ook met een aanpak vol sfeer en beleving.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500