Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe toekomst voor De Herderin

Geplaatst op: 14 januari 2020

Het pand van Restaurant De Herderin heeft een nieuwe eigenaar. OBN-Ondernemer Rudolf Wardenburg wil met zijn aankoop het pand bewaren voor de horeca. Momenteel voert hij gesprekken met potentiële horeca-ondernemers om op de begane grond een zaak te starten. Plan is om de huidige Herderin op te delen voor twee verschillende, liefst innovatieve, horecaconcepten.

“Alles staat nu nog in de kinderschoenen, maar ik wil sowieso dat het er anders gaat uitzien dan nu het geval is.” Wardenburg is straks niet alleen verhuurder van de ruimte, maar wil ook overtuigd worden door de plannen van de potentiële horeca-ondernemers voor hij met hen in zee gaat. “Ik ga op zoek naar innovatieve initiatieven die mensen naar Hasselt toe kunnen trekken. Ik weet nog precies niet wat, maar we hoeven er geen extra café bij op het plein en ook niet nog een sparerib-restaurant in Hasselt. Overigens ben ik zelf geen geen horeca-ondernemer en ga me daar ook niet aan wagen. Dat laat ik graag aan anderen over.”

Minstens zo belangrijk in de aanpak van Wardenburg zijn zijn plannen voor de eerste verdieping en de ruimten daarboven. “Het is heel groot en daar ga ik een architect op zetten. Daar wil ik een aantal mooie appartementen realiseren. Met de inkomsten van woningverhuur wil ik een stuk dekking krijgen voor beneden. De bovenkant gebruik ik om rendement te scoren waardoor ik de kosten voor horeca-verhuur kan drukken. Ik ben geen harde vastgoedboer”, stelt Wardenburg die graag wil meewerken aan de aantrekkelijkheid van Hasselt. Voor bewoners maar zeker ook voor bezoekers. “We zien de toeristenstroom toenemen, maar er is nog steeds niet heel veel voor hen om langer te verblijven in Hasselt.”

De huidige onderneming onder de naam De Herderin eindigt in april, maar Wardenburg blijft wel over de naam beschikken. Toch zijn toekomstige uitbaters niet verplicht de naam te gaan voeren. Wordt

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500