Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tim Akkerman naar WaterMuzeFestival

Geplaatst op: 16 januari 2020

Foto Joey Touwslager

Tim Akkerman and the Ivy League is de eerste grote artiest die WaterMuzeFestival bekendmaakt. De Hagenees verwierf afgelopen jaar grote bekendheid als deelnemer van De Beste Zanger. Eerder maakte hij furore met Di-Rect. Achter de schermen werkt de organisatie ondertussen aan de rest van het programma voor zaterdag 27 juni.

De grootste wens van Ivo Eenkhoorn is echter geen grote band uit binnen- of buitenland. “Nee, doe mij maar mooi weer”, lacht de Sluziger, want iets teveel neerslag kan een festival maken of breken. Vorig jaar gaven de weervoorspellers topweer aan, maar uitgerekend over Zwartsluis bleef een lijn met neerslag lang hangen. “Daardoor kwamen er wellicht wat minder mensen die nog geen kaartje hadden gekocht, maar uiteindelijk zijn we dik tevreden over de afgelopen editie.”

Gelukje was een band als Son Mieux, die nadat ze geboekt waren redelijk doorbraken. “Leuk is ook dat je bij hun recente concert in Hedon veel mensen uit Zwartsluis en Genemuiden aanwezig waren. Die hadden de band hier voor het eerst gezien. Mensen laten kennismaken met nieuwe muziek vind ik nog steeds het leukste.”

Wat niet wegneemt dat er de komende editie toch ook wat meer covers zullen klinken. Soms wil het publiek ook iets herkenbaars, zo is de gedachte van de organisatie. “We kunnen in ieder geval vast de band Two Faces aankondigen, die veel classic rock spelen”, zegt Eenkhoorn, die komend jaar afziet van de eilandjes als muzikaal onderkomen. “Alle kinderactiviteiten zijn komend jaar op de turfeilandjes, zodat voor het Botterhuus de muziek een centrale plek krijgt.”

Blij is hij met alle medewerking in het dorp. ’t Kraantje, Elly’s Beach & Bistro en De Groentemannen hebben bijvoorbeeld alweer hun medewerking toegezegd en er zijn veel lokale sponsoren. Ook de gemeente Zwartewaterland komt met geld over de Meppeldiepsluisbrug. “En mooi is dat we het bestuur verder hebben uitgebreid met onder meer een nieuwe secretaris. De organisatie is steeds professioneler. Zelf kan ik me nu meer op de programmering richten.”

Wel kan de organisatie nog meer vrijwilligers gebruiken, die voor of op de dag zelf een helpende hand (liefst meer) willen toesteken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500