Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aanmelding voor 2e/3e Wereldproject van start

Geplaatst op: 24 januari 2020

Sinds 1994 zetten veel burgers en organisaties in de gemeente Zwartewaterland zich succesvol in voor projecten in 2e en 3e wereldlanden. Met de opbrengsten kan in deze landen in de primaire levensbehoeften van mensen worden voorzien en kunnen de leefomstandigheden en voorzieningen sterk worden verbeterd.

Het draagvlak voor deze projecten is in onze gemeente erg groot. De recent uitgevoerde projecten van “Waterpompen in Malawi” uit Hasselt, “Hope4Kids” uit Genemuiden en het huidige project “Otuke” uit Hasselt zijn daarvan een prachtig voorbeeld.

Er kunnen de komende tijd weer aanvragen voor projecten worden ingediend voor een periode van vier maanden tot maximaal een jaar. Deze kunnen starten per 1 september 2020. Per jaar kunnen maximaal drie projecten worden uitgevoerd.

De gemeente Zwartewaterland stelt hiervoor per jaar een subsidie van € 7.500,00 beschikbaar. Ook projecten die al eerder als 2e/3de wereldproject zijn aangemerkt kunnen deelnemen. Er moet daarbij in de betreffende 2e en/of 3e wereldlanden sprake zijn van een aantoonbaar concrete behoefte in schrijnende omstandigheden.

Voor meer informatie en alle voorwaarden verwijst de Stichting naar haar website www.2e3ewereldprojecten.nl.

Aanvragen voor een project kunnen vanaf nu worden ingediend bij het secretariaat van de Stichting 2e/3e Wereldprojecten Gemeente Zwartewaterland:

liannesnijder@live.nl

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500