Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Berkum straft Genemuiden hard af

Geplaatst op: 25 januari 2020

Berkum won zaterdag voor de tweede keer deze competitie van Sportclub Genemuiden. De Zwollenaren wonnen betrekkelijk eenvoudig met 0-3 en toonden zich vooral dodelijk effectief.

Sportclub kwam goed uit de kleedkamer en kreeg binnen vijf minuten twee grote kansen. Baicadila en Kavak scoorden echter niet. Na een dik kwartier was het echter ineens 0-1. Bacuna rondde een mooie aanval af. Dezelfde Bacuna, broertje van de profspelers, wist nog voor rust ook nog de 0-2 binnen te werken. De toch bepaald niet lange speler kopte raak uit een corner.

In de rust greep Van der Weij in door Baicadila en Doorn te vervangen door Ramon Beens en Breman, maar Berkum kreeg meteen kans op de 0-3. Jansen redde knap. Daarna kreeg Genemuiden een paar kansen. Routinier Chris van der Meulen bleek aan de andere kant een stuk effectiever. Hij maakte een snelle counter van de Zwollenaren vakkundig af.

Tot overmaat van ramp moest Omar Kavak in de slotfase met een rode kaart naar de kant, zodat Sportclub de spits vermoedelijk een aantal wedstrijden moet gaan missen. Ook de gele kaart voor Boutzamar levert de middenvelder een schorsing op. Genemuiden moet daardoor verzwakt aan de bak tegen Urk.

Bovenin verloor koploper Eemdijk thuis van ACV, waardoor Staphorst nu de nieuwe koploper is. Genemuiden staat ondertussen acht punten achter de streekgenoot. Staphorst won met 6-0 van Purmersteyn.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500