Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Middagje over de Drecht in De Meente

Geplaatst op: 29 januari 2020

De Meente staat op 14 februari een middag in het teken van de Drecht. Daarover is momenteel een expositie te zien in het Historisch Centrum, maar niet alle bewoners van De Meente kunnen die bezoeken. Daarom is er die middag een fotopresentatie in De Stadskamp. Die begint om 15.00 uur.

Het was vorig jaar 60 jaar geleden dat de demping heeft plaatsgevonden. Door het dempen is het aanblik van het centrum ingrijpend veranderd. De weerspiegeling van het hart van Genemuiden in het stilstaande water is definitief verdwenen.De havenbrug is verleden tijd geworden en de schutsluis de Ziel is niet meer.
Waar eerst water was, zijn nu straten aangelegd en werden huizen en gebouwen neergezet.mEen en ander is dus te zien in de expositieruimte van ons museum.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500