Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub wint streekderby van Urk

Geplaatst op: 1 februari 2020

Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag redelijk eenvoudig met 2-0 van Urk. Kay Velda scoorde in de altijd beladen streekderby beide doelpunten, die hij keurig over beide helften verdeelde.

Bart Jan Brouwer was bij Genemuiden weer tevoorschijn getoverd en de jonge back leverde ook een goede wedstrijd af. Sportclub begon sowieso sterk aan de wedstrijd met de bedrijvige Van Benthem en Baicadila voorin, geassisteerd door het fysieke spel van Eenkhoorn. Zij zorgden al binnen een paar minuten voor dreiging, waarna Velda slecht wegwerken van Urk afstrafte: 1-0.

Genemuiden bleef de betere in de wedstrijd, maar zag Urk wel langzaam sterker worden. Tot grote kansen leidde dat nou ook weer niet, zodat de rust met 1-0 werd bereikt.

Na rust was Genemuiden duidelijk de betere ploeg. Eenkhoorn raakte de lat nadat hij eigenlijk een voorzet wilde afleveren. Niet veel later was het wel raak. Urk maakte een van de vele overtredingen van de middag en de uitstekend leidende Paarhuis legde de bal net buiten de zestien. Velda toonde zijn traptechniek nog eens en werkte de bal mooi binnen.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Urk probeerde het nog wel, maar kwam niet dichterbij. Genemuiden klimt door de overwinning naar de vijfde plek op de ranglijst, op respectabele afstand van koploper Staphorst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500