Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Snel vertelt in Tapijtmuseum over Camino

Geplaatst op: 2 februari 2020

Johan Snel vertelt op 26 februari het verhaal van zijn camino. Vijf weken en één dag nam de tocht in beslag. Vijf weken en één dag te voet door soms bergachtig terrein. Alleen begonnen en geëindigd met vrienden voor het leven… Dat, maar nog veel meer is het verhaal van de eerste pelgrimstocht van Johan Snel naar Santiago de Compostella, een vele eeuwen oude bedevaartstocht.

Een tocht die wel verhalen moet opleveren; verhalen die pelgrims, die soms één dag of enkele dagen met elkaar optrekken, elkaar toevertrouwen, maar ook verhalen over het landschap, de tegenslagen en de verrassingen die tijdens die 800 kilometer lange tocht onvermijdelijk op je pad komen. Verhalen die zelf ook weer schreeuwen om verteld te worden..

Veel heeft Johan tijdens die tocht in de herfst van 2016 al gedeeld via sociale media, waar zijn belevenissen door honderden Genemuidenaren letterlijk ‘op de voet werden gevolgd’. Terug in Genemuiden hebben hij en andere wandelende en fietsende bedevaartgangers op een goed bezochte avond in d’Olde Soldoat, ervaringen gedeeld.

Maar nu is er dan voor iedereen de gelegenheid om het hele verhaal over die onvergetelijke tocht nog eens te horen uit de mond van Johan zelf. ‘Camino, mijn verhaal…’vormt de gelegenheid om niet alleen te horen hoe Johan terugkijkt op de wandeltocht die het wandelvirus voorgoed bij hem geplant heeft, maar ook te zien door welke betoverende landschappen deze tocht voerde. Soms woest, soms liefelijk, vaak afwisselend, maar soms ook eentonig. Uit de vele honderden foto’s die Johan onderweg nam, heeft hij een presentatie samengesteld die een prachtig beeld geeft van de door hem afgelegde tocht.

SCEG is bijzonder blij dat deze avond nog een plek heeft kunnen krijgen in het winterprogramma. Op woensdag, 26 februari om 19.30 gaat het allemaal gebeuren, in het Tapijtmuseum te Genemuiden. De entree, inclusief een kop koffie of thee met cake, bedraagt € 5,=

Het Tapijtmuseum vormt een buitengewoon sfeervolle locatie waar de verhalen van Johan zeker tot hun recht zullen komen. Met het oog op de veiligheid is er echter een limiet gesteld aan het aantal bezoekers (maximaal 120). De zaal gaat om 19.00 uur open en, omdat het niet mogelijk is plaatsen van tevoren te reserveren, geldt ‘vol is vol’.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500