Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Paaltjes Westerkaai verdwijnen weer

Geplaatst op: 4 februari 2020

Er komen nieuwe verkeersremmende maatregelen aan de Westerkaai en Veerweg in Genemuiden. Dat betekent dat de bekritiseerde paaltjes verdwijnen. De werkzaamheden hiervoor starten op maandag 10 februari en duren ongeveer twee weken. Vooral in de tweede week zorgt dit voor verkeershinder. De aanpassingen moeten de verkeersveiligheid verbeteren.

“Inwoners en ondernemers hebben hun zorg geuit over de verkeersveiligheid op de Westerkaai en Veerweg”, laat het college weten. “Het verkeer rijdt te hard. Daardoor ontstaan gevaarlijke situaties. Samen met betrokkenen hebben we gekeken naar een oplossing om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het resultaat is een pakket maatregelen dat ervoor moet zorgen dat de snelheid van het gemotoriseerde verkeer afneemt”.

Aanpassing van bestaande plateaus en drempels

Langs de Westerkaai staan nu paaltjes op een verhoging. Deze maken plaats voor een verkeersplateau in het wegdek. Ook op de aansluiting met Blokhuisweg komt zo’n plateau. Alle overige drempels in de Westerkaai en Veerweg worden aangepast. Zodanig dat het minder uitnodigt om hard te rijden. De Westerkaai krijgt bredere parkeervakken in de lengterichting langs de haven.

Werkzaamheden Veerweg van 10 tot en met 14 februari

De werkzaamheden aan de Veerweg, vanaf de aansluiting Greente tot de veerpont, zijn van 10 februari tot en met 14 februari. Er is dan weinig tot geen verkeershinder. Verkeer kan gewoon gebruik maken van de Westerkaai en de Veerweg.

Westerkaai afgesloten van 17 tot en met 21 februari

De werkzaamheden aan De Westerkaai vinden plaats van 17 tot en met 21 februari (voorjaarsvakantie). Doorgaand verkeer kan dan geen gebruik maken van de Westerkaai. De omleidingsroute van en naar de veerpont loopt via de wijken Tag en Greente.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500