Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beste voorlezers verzameld in gemeentehuis

Geplaatst op: 6 februari 2020

Woensdagavond vond in het gemeentehuis in Hasselt de lokale ronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd in Zwartewaterland. De kandidaten hadden eerder al moeten strijden tegen klasgenoten op hun eigen basisscholen, maar nu moesten zij strijden tegen de voorleeskampioenen uit hun eigen plaats. De twee winnaars Floor van Dalfzen en Meike Zwitser uit Hasselt mogen door naar de regionale finale op 4 maart a.s. die deze keer plaats vindt in Zwolle. 

Tijdens de lokale ronde in Zwartewaterland moest iedere kandidaat een fragment voorlezen uit een jeugdboek van hun eigen keuze. Ze werden enthousiast aangemoedigd door supporters. Jonneke Siebrand nam de presentatie voor haar rekening. Zij stelde de voorlezers op hun gemak. Medewerkers van de Bibliotheek jureerden de spandoekenwedstrijd terwijl de jury aan het beraadslagen was.

De kandidaten werden beoordeeld door een strenge, maar rechtvaardige jury, bestaande uit Corrie Folkersma (SCAB), Lennaerd van Dijk van Vivant in Hasselt en Aly Strating, bestuur Bibliotheek Zwartewaterland. De jury kreeg ondersteuning van een schaduwjury uit de zaal.

Ruim 120 papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers en zussen, klasgenoten, meesters en juffen luisterden ademloos naar de mooie fragmenten die worden voorgelezen. Dat de voorlezers het goed deden, bleek misschien wel uit het feit dat er maar liefst tien voorlezers dit jaar waren en deze tien zorgden er toch voor dat iedereen geboeid bleef luisteren!

En dit jaar werd er weer heel gevarieerd voorgelezen. Van super spannend en emotioneel tot weer heel erg vrolijke en grappige fragmenten. Over een vreselijke tweeling, maar ook over mummies en de Tweede Wereldoorlog.

Tien kandidaten verwenden de luisteraars in de zaal met de mooiste verhalen. De volgende kandidaten lazen voor:

Thijs Haasjes (Het Anker), Silvan van der Steege (Prins Willem Alexanderschool), Joan Kamerman (Toermalijn), Coen Schraa (Aremberg), Doreen Heetebrij (De Wijngaard), Corné Driessen (Maarten Lutherschool), Sanne Beens (Johannes Calvijnschool), Rolf Meuleman (Driemaster Mastenbroek), Floor van Dalfzen (Op de Hoeksteen) en Meike Zwitser (De Driemaster).

De twee voorleeskampioenen voor Zwartewaterland 2020 zijn:

Naam: Floor van Dalfzen

Naam: Meike Zwitser

De avond werd mede mogelijk gemaakt door de Regelaardij uit Hasselt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500