Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wethouder Coster stapt op (video)

Geplaatst op: 6 februari 2020

Wethouder Albert Coster van Buitengewoon Zwartewaterland heeft donderdag aan het einde van de middag toch zijn ontslag ingediend. Volgens hem kan hij niet opvechten tegen ‘beeldvorming’. De motie van wantrouwen van SGP en ChristenUnie zou vol onjuistheden staan. “Luchtfietserij”, zegt partijlid Tamminga daarover.

Eerder leek het dat Coster de confrontatie in de gemeenteraad aan zou gaan. Zijn partij vond dat juist collega’s Knol en Slingerland moeten opstappen. Na het zien van de motie zag Coster geen andere kans dan zijn ontslag aan te bieden.
Dat maakte hij bekend tijdens een persmoment. Volgens Coster had hij geen aanwijzingen dat het vertrouwen in hem zou worden opgezegd. “Ik heb altijd integer gehandeld en kan mezelf recht in de ogen kijken”, aldus de opgestapte wethouder. Hij kijkt terug op een goede anderhalf jaar met een vervelend slot. “Ik was onervaren, maar heb hiervan veel geleerd.”
Ook de rest van de partij heeft veel geleerd, zegt Tamminga. “We hadden onze vermoedens, maar we zijn geschrokken van de waarheid. Hier spelen krachtvelden waar moeilijk tegenop valt te vechten. Wij willen ons inzetten voor de inwoners. Niet de gemeenteraad is het hoogste orgaan, maar de inwoners. En daar gaat het hier veel te weinig om.”
Volgens Tamminga wilde BGZ niet dat Coster vanavond de gifbeker volledig moest leegdrinken. Ook hij spreekt van ‘beeldvorming’ en onjuiste feiten. Concrete argumenten of onderbouwingen ziet hij niet in de motie van wantrouwen die SGP en ChristenUnie willen indienen.

Later meer.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500