Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vijftig muzikanten onder controle houden valt nog niet mee

Geplaatst op: 26 februari 2020

Zes Genemuidenaren en Hasselters hielden woensdagavond voor het eerst een dirigeerstokje vast. En meteen moesten ze vijftig muzikanten van Hasselts Fanfare onder controle zien te houden tijdens het spelen van stukken als The Exodus Song, Barcelona en Soldaat van Oranje. Schoonheidsfoutjes waren nog toegestaan, want het zestal oefende voor de eerste Maestro-avond van Zwartewaterland volgende week zaterdag in Hasselt.

“We willen mensen eens op een andere manier met ons kennis laten maken. De meesten kennen ons alleen van de straat. En misschien boren we daar een ander publiek mee aan. Als we nieuwe leden over houden aan de avond, zou dat helemaal mooi zijn”, vertelt Gerda Beens-Nijland tussen de repetitie door over de aanleiding voor Maestro. De muzikanten van Hasselts Fanfare zijn voor die gelegenheid opgesteld in een big band opstelling.

Overtoom-beheerder Eddy Beens mag woensdag als eerste het stokje in de handen nemen. Hij heeft thuis blijkbaar al geoefend, want de bewegingen zien er professioneel uit. Beens houdt redelijk de maat en leidt het orkest door Soldaat van Oranje. PvdA-politicus Klaas Eenkhoorn staat buitengewoon rustig voor het orkest. “Ik ben tien jaar lid geweest en ben dus wel muzikaal. Je moet maat houden…”, vertelt Eenkhoorn. “Maar het is mijn dagelijks werk niet hoor…”, glimlacht hij er achteraan.

Geen makkelijke klus kortom, vindt ook de 23-jarige Sherris Schuring, veruit de jongste deelnemer. “Ik dacht dat het heel makkelijk zou zijn, maar het valt erg tegen”, lacht ze, terwijl ze voor de gasten koffie inschenkt, nadat ze een weifelend optreden afleverde. “Wel heel leuk om te doen. Ik ken veel mensen hier, als kind liep ik al rond bij Hasselts Fanfare. Mijn opa is al 72 jaar lid, dan is dit gewoon heel leuk om te doen.”

Andere Maestro-kandidaten zijn Jan Bruins, Olaf Schulte en Jannie de Jonge. De laatste is doorgaans verantwoordelijk voor de koffie in het verenigingsgebouw, maar nu staat ze volledig in de schijnwerpers. Burgemeester Bilder is volgende week zaterdag een van de juryleden. Een avond waar muziekliefhebbers ongetwijfeld naar uit kijken.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500