Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters komen goed voor de dag

Geplaatst op: 1 maart 2020

De Zwartewaterruiters hebben zich de afgelopen weken weer goed laten zien op verschillende concoursen in de regio In Genemuiden werd op woensdag 19 februari bijvoorbeeld een Bixie-wedstrijd georganiseerd voor de jongste ruiters en amazones. Chanieke de Boer en Louanne de Boer deden hier mee met springen en dressuur.

Chanieke had haar pony Zenna opgezadeld en wist met dressuur de 4e prijs te bemachtigen. Met springen hebben ze ook een mooie ronde laten zien en deze was goed voor de 3e prijs. Louanne de Boer verscheen in de ring met haar nieuwe pony Venna. De nieuwe combinatie heeft een goede proef laten zien met dressuur en won hiermee de 5e prijs. Met springen wisten ze ook een mooi rondje te rijden en mochten hiervoor de 2e prijs in ontvangst nemen.

Op vrijdag 21 februari kwam Sem Beens aan de start met zijn nieuwe pony Mandy. Sem wist zijn nieuwe aanwinst het parcours foutloos door te sturen en met 73,5 stijlpunten wisten ze de 1ste prijs te winnen in de klasse B/ABC.

Afgelopen zaterdag zijn Sem met Mandy afgereisd naar Veeningen. En weer wisten ze de concurrentie achter zich te laten. De combinatie heeft hier twee keer een foutloos parcours gereden met twee keer 76 stijlpunten. Hiermee wonnen ze twee keer de 1ste prijs in de klasse B/ABC. Een zeer succesvolle start dus voor deze nieuwe combinatie.

In Sonnega werd er zaterdag dressuur gereden voor paarden. Daphne Visscher verscheen hier in de ring met haar paard Slv’s Wish.  De combinatie heeft hier twee keurige proeven in de klasse M1 laten zien aan de jury. De eerste proef werd door de jury beoordeeld met 194,5 punten wat goed was voor de 3e prijs in de gecombineerde klasse M1/M2. De tweede proef lieten ze de concurrentie achter zich en wonnen ze de 1ste prijs met 194 punten in de klasse M1/M2.

Jenine Altena had haar paard Imposant meegenomen naar Sonnega om ook twee proeven te rijden. De combinatie heeft twee nette proeven gereden in de klasse M2. De eerste proef reden ze net buiten de prijzen, maar met 188 punten in de tweede proef mocht de combinatie de 3e prijs in de gecombineerde klasse M1/M2 mee naar huis nemen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500