Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jumbo ontwikkelt Monopoly Zwartewaterland

Geplaatst op: 6 maart 2020

Burgemeester Bilder nam vrijdagochtend in de Jumbo in Hasselt een symbolisch eerste exemplaar van Monopoly Zwartewaterland in ontvangst. Dat spel wordt in de komende tijd door de Jumbo ontwikkeld. De overdracht aan Bilder markeert de start van het project.

De komende tien weken vindt de ontwikkeling van het spel plaats. Inwoners van Zwartewaterland kunnen meedenken via een speciale Facebookpagina. Daarop kunnen suggesties aangedragen worden voor straten, Kans- en Algemeen Fondskaarten en nutsbedrijven. Die pagina gaat vanmiddag live.

“We gaan nog proberen om een bank mee te laten werken”, zegt Ineke Mulder. “En de stations zouden we misschien wel kunnen vervangen door de sportclubs.”

Na de tien weken van ontwikkeling volgt een beoordeling in Amerika. Op 12 oktober begint vervolgens de spaaractie bij de Jumbo. Daarmee kunnen er zegels gespaard worden om het spel te kopen. Dat wordt in een beperkte oplage geproduceerd. In eerste instantie zijn dat duizend exemplaren. Mocht het enthousiasme groter blijken, dan kunnen er meer gemaakt worden.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500