Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Actie tegen woningbouw Driehoek

Geplaatst op: 12 maart 2020

Marinus Burgmeijer komt met bezorgde burgers op om donderdag 26 maart om 18:00 uur in actie. Zij lopen van de Driehoek naar het gemeentehuis in Hasselt voor het behoud van de natuur in de Driehoek. “Veel inwoners in Genemuiden en Hasselt zijn geschrokken van de plannen ‘Overwaters’ om in de Driehoek 17 woningen te bouwen”, stelt Burgmeijer.

“Deze bebouwing is onomkeerbaar en tevens een ingrijpende aanslag op de natuur ter plekke, maar ook in het aangrenzende Natura-2000 gebied”, zegt Burgmeijer die de plannen ‘desastreus en zorgelijk’ noemt.

Dat heeft een groep inwoners aangespoord om in actie te komen voor het behoud van deze natuur en de daarmee verbonden cultuurhistorische waarden van het unieke gebied in Zwartewaterland.

De groep inwoners verzamelt zich om 18:00 uur bij de Driehoek. Vanaf de Driehoek lopen ze langzaam richting het gemeentehuis. Daar zal voor de aanvang van de gemeenteraadsvergadering, rond 19:00 uur een petitie worden aangeboden aan burgemeester Bilder.

In de petitie wordt aangedrongen om het ontwikkelen van andere plannen die de natuur minder in het hart zullen raken. Deze alternatieven staan in de petitie. Door op de link te klikken kunnen mensen hun steun kenbaar maken. De petitie is te vinden via: https://avaaz.org/nl/community_petitions/gemeente_zwartewaterland_behoud_de_natuur_in_de_driehoek/publish/

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500