Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toch weer ‘hoop’ voor woningbouw Kamperzeedijk

Geplaatst op: 12 maart 2020

Volgens burgemeester Bilder is er nog steeds hoop dat er woningbouw komt op de locatie Selles aan de Kamperzeedijk. Dat antwoordde hij donderdag op vragen van het CDA. Bilder meldde dat Selles in onerhandeling is met ‘een gerenommeerde aannemer uit Genemuiden’, die op verzoek van Selles en de bewoners van de Kamperzeedijk in beeld is gekomen.

“De ervaring leert wel dat er pas een akkoord is als iets echt op papier staat”, maakte Bilder wel een voorbehoud. Volgens de burgemeester wordt ondertussen ook gezocht naar een alternatieve locatie. En dat kan ook nuttig zijn als er inderdaad wel bij Selles kan worden gebouwd. “Want deze zaak heeft ondertussen zo lang geduurd, dat het niet onverstandig is om te kijken hoe je hierna verder wilt.”

De PvdA vroeg om een harde deadline voor al dan niet groen licht voor woningbouw. Klaas Eenkhoorn heeft het idee dat de gemeente met zich laat sollen. Volgens Bilder moet er inderdaad binnenkort duidelijkheid zijn over een mogelijke overeenkomst. “Anders is het over en uit.”

Dorpbelangen Kamperzeedijk schreef recent nog een brandbrief naar de gemeente, waarin zorgen werden geuit over de uitzichtloze situatie rond nieuwe bebouwing in het dijkdorp.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500