Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corona-update: zwembad hele maand dicht

Geplaatst op: 13 maart 2020

Ook in Genemuiden heeft het Corona-virus impact op het dagelijkse leven. Veel sportverenigingen liggen stil en activiteiten gaan niet door. Een overzicht van de laatste afgelastingen en andere ontwikkelingen. Het laatste nieuws is dat zwembad Bestevaer tot en met 31 maart gesloten is. Ook jeugdhonk 3:16 is tot die datum dicht.

De zangavond voor Bonisa Zending, die gepland stond voor morgenavond en de NPV-avond over orgaandonatie van komende dinsdag in de Bethelkerk zijn geannuleerd. De organisatoren van de twee geplande avonden hebben zelf besloten om de avonden niet door te laten gaan vanwege coronavirus. In Hasselt gaat de activiteiten van de OV-ambassadeurs niet door. Dat geldt ook voor het Beursplein dat komende week in het gemeentehuis zou plaatsvinden.

De afgelastingen komen door de landelijke nieuwe maatregelen dat evenementen en bijeenkomsten met meer dan honderd personen niet doorgaan. Genemuiden Actueel inventariseert later vanmiddag welke besluiten er genomen worden omtrent de zondagse kerkdiensten. In de meeste kerken is daarover nog geen besluit genomen.

Bij De Kaaihof gaan kleine feestjes door, maar grote bijeenkomsten zoals de ledenvergadering van OK Genemuiden zijn afgelast. In verband met het virus neemt de Kaaihof extra voorzorgsmaatregelen qua hygiëne. Dat betekent onder andere het extra ontsmetten van deurklinken en toiletten.

SCEG schrapt de Jamsessie, de Motorclub de Sterrit. Sportclub Genemuiden annuleert alle trainingen, nadat eerder al bekend werd dat ook alle amateurvoetbalwedstrijden de komende weken niet doorgaan. Bovendien is de kantine gesloten, net zoals in d’ Overtoom.

Ook de zwem- en waterpolotrainingen bij DEK zijn voorlopig van de kalender gehaald. Zwemlessen gaan wel door, maar worden een kwartier ingekort, zodat het aantal mensen tijdens de leswisseling tot een minimum wordt beperkt. Wedstrijden in het hippisch centrum en een darttoernooi aan de Kamperzeedijk van komend weekeinde zijn ook geschrapt. Dat geldt ook voor het Bach-evenement met het seniorenorkest Fair in de Grote Kerk.

De activiteiten rond NL Doet werden eerder al gecanceled. Ook in De Meente zijn voorlopig geen evenementen. Ook Adullam vraagt zeer terughoudend te zijn met bezoeken aan de locaties, waaronder die van Muiderheim in Genemuiden.

Of de kerkdiensten zondag doorgaan, is nog de vraag. De kinderappèlmorgen die op 28 maart gepland stond in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde gemeente gaat in ieder geval niet door.De gemeente heeft een speciale pagina in het leven geroepen: www.zwartewaterland.nl/corona

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500