Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Preken in een kerk zonder mensen ‘bizar en bijzonder’

Geplaatst op: 16 maart 2020

“Bizar en bijzonder”, zegt dominee Postma van de Gereformeerde kerk over preken in een kerk zonder mensen. Dat maakte hij afgelopen zondag net zoals veel collega’s mee. “Slechts enkele mensen, zoals de koster en mensen van de techniek waren aanwezig, maar ik heb voor ogen gehouden dat thuis veel mensen mee luisteren”, vertelde Postma maandagavond tijdens de eerste ‘Corona-uitzending’ van Zwartewater FM.

Postma preekte wat hij al voornemens was, maar het decor zag er anders uit dan anders. “Op de kansel keek ik in een camera, al heb ik daar weinig hinder van ondervonden. Ook de komende zondagen zal het zo gaan”, aldus Postma. En mogelijk duurt de hele situatie nog wel langer, zo bleek maandagavond ook tijdens de toespraak van premier Rutte.

Zwartewater FM maakt deze week elke avond van 19.00 tot 20.00 uur een speciaal programma, in samenwerking met onder meer Genemuiden Actueel. Enrico Kolk en Robert Jansema presenteerden de eerste avond. Vanaf morgen is burgemeester Bilder ook dagelijks te gast.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500