Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coronabesmetting in De Meente

Geplaatst op: 21 maart 2020

Ook in Genemuiden is een eerste persoon besmet met het coronavirus. Dat bevestigde burgemeester Bilder zaterdagavond in een uitzending van de CBO. Daarmee zijn er zeventien bevestigde besmettingen in Zwartewaterland, want de burgemeester meldde dat de GGD zestien mensen op corona heeft getest. Daarvan wonen er twaalf in Hasselt en vier in Zwartsluis.

Volgens Bilder spreekt de burgemeester van Zwolle maandag met minister De Jonge over de vraag of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Die moeten dan landelijk worden genomen, want de regioburgemeester hebben daarvoor geen bevoegdheid.

Bilder riep opnieuw op om de zaak serieus te nemen en sociale contacten te beperken. “Ik krijg nog steeds berichten over gezellige praatjes in de supermarkten. Dat kan echt niet. Natuurlijk kun je met elkaar spreken, maar hou afstand”, aldus Bilder, die zich ook weer tot de jongeren richtte. “Het virus veroorzaakt bij jullie misschien een griep, maar als je ouderen besmet zijn de gevolgen vele malen groter.”

Ook vroeg de burgemeester begrip voor mensen die verantwoordelijk zijn voor de naleving van de regels. “Respecteer die besluiten, probeer niet illegaal in De Meente te komen. Deze maatregel is echt nodig. Onze gemeente is extreem zwaar getroffen. Percentueel hebben we het hoogste aantal patiënten van Overijssel. Neem dit serieus, anders is het leed niet te overzien.”

Met het oog op de zondag riep de burgemeester op tot gebed.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Coronabesmetting in De Meente

  1. Fam. W. Slingerland schreef:

    Wij waarderen de dagelijkse informatie van onze burgemeester zeer. We wensen hem kracht en wijsheid toe in deze bijzonder zorgvolle periode.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500