Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Huisarts Jurriaans besmet met corona

Geplaatst op: 23 maart 2020

Opnieuw is er een huisarts in Zwartewaterland besmet met het coronavirus. Burgemeester Bilder meldde maandagavond bij Zwartewater FM dat dokter Jurriaans van De Steenpoort besmet is. Hij heeft milde klachten en het er lijkt erop dat hij verder niemand heeft besmet, aldus Bilder. De huisartsen in Genemuiden hebben nu ondersteuning van de collega’s in Zwartsluis.

Die meldde dat er ondertussen 22 Zwartewaterlanders met het coronavirus besmet zijn, waarvan zestien Hasselters en in Zwartsluis en Genemuiden elk drie. Ondertussen zijn er vier mensen in Hasselt overleden, waarvan in ieder geval in drie gevallen deze mensen het coronavirus hadden opgelopen. Sinds zaterdag zijn er dus vier nieuwe besmettingen bijgekomen. Bilder bevestigde dat er gevallen in De Hazelaar en De Meente zijn.

Bilder wijst erop hoe belangrijk afstand houden is. “Als zelfs mensen die met volle toewijding hun vak uitoefenen besmet raken…”, wees Bilder op de besmetting van de twee huisartsen. De burgemeester heeft overigens wel de indruk dat de regels beter worden nageleefd.

Wel roept hij ouders van jonge kinderen op om verstandig te zijn. “Alle begrip dat kinderen buiten willen spelen, maar let ook daarbij op. Ik hoor dat grotere groepen aan het voetballen zijn geslagen. Dat is nu niet verstandig. Kinderen kunnen buiten spelen, maar alleen in kleine groepjes. En gebruik ook dan het gezond verstand.”

Luister hier naar de uitzending van ZwartewaterFM http://www.zwartewaterfm.nl/uitzending_gemist.php (ga naar Corona-nieuws monday)

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500