Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zes nieuwe besmettingen in Zwartewaterland

Geplaatst op: 25 maart 2020

Burgemeester Bilder bevestig het beeld van het RIVM dat er in Zwartewaterland dertig coronabesmettingen zijn. Dat betekent dat opnieuw zes mensen het virus onder de leden hebben en die wonen opnieuw allemaal in het zwaar getroffen Hasselt. In Zwartsluis en Genemuiden is het virus buiten de zes bekende gevallen niet verder vastgesteld.

Wel meldden de huisartsen dat vijf inwoners van Zwartsluis in thuisisolatie zijn gegaan. Daarvan is er één behoorlijk ziek. Getest zijn deze vijf inwoners niet. Ook in Hasselt zijn er nog vier mensen waarvan de verdenking richting corona gaat.

Volgens burgemeester Bilder zijn er ‘hele voorzichtige voortekenen’ dat de verwachting voor de komende dagen wat positiever kan worden. “De thuisartsen spreken van een afvlakking van het aantal gevallen. Het aantal besmettingen neemt minder snel toe. Misschien dat het beleid en de extra maatregelen voorzichtig hun vruchten afwerpen. Dat beeld zie je ook landelijk. Ik hoop van ganser harte dat de cijfers de komende dagen stabiliseren en daarna omlaag gaan. Maar dat neemt niet weg dat de situatie nog steeds heel zorgelijk is.”

Bilder merkt wel dat Zwartewaterland zich die ernst realiseert. Inwoners houden zich in verreweg de meeste gevallen aan de regels. De politie hoeft niet op te treden. Ook de supermarkten houden zich goed aan de regels. “Daarvoor wil ik mijn waardering uitspreken, net zoals aan alle mensen die zich beroepsmatig of vrijwillig inzetten. Zonder hen zou het momenteel nog onaangenamer zijn.”

Op de website van de gemeente, www.zwartewaterland.nl, staat alle informatie over de coronacrisis.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500